Elfogták a Budai lakások rémeit

Sorozatbetörőket fogtak el a XII. kerületi rendőrök. A bűnözők számlájára az eddigi adatok szerint kilenc budai betörés írható. A bűnözők több millió forintnyi értéket pakoltak fel. A betörők összesen hárman voltak, mindhármuk ellen eljárás indult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden tájékoztatott a múlt hét pénteki elfogásról és a betörő banda eddigi tevékenységéről. A bűnbanda fejét kedden előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A BRFK tájékoztatása szerint a betörőbanda fejének elfogására akciót szerveztek a XII. kerületi nyomozók még a múlt hét pénteken éjjel. A rendőrök vele együtt fogták el egyik bűntársát is, éppen betörésből távoztak volna egy lakásból. A harmadik férfit később fogták el.

Elfogásuk előtt a csapat vezetője és társa, még aznap este betörtek egy XII. kerületi, Németvölgyi úti társasházba és egy Mártonhegyi úti lakásba is. Éppen a helyszínről távoztak volna, mikor elfogták őket.

A férfi és társa a gyanú szerint szeptember 21-én egy XII. kerületi, Székács utcai ház egyik lakásába is betört. Onnan két akusztikus gitárt, lexikonokat, utalványokat, karórákat, bankkártyát és készpénzt vittek el. Október 10-én a Maros utca egyik lakásában jártak, 3 millió forint értékű festményeket és órákat vittek el. Október 16-án a XII. kerület, Csaba utca egyik lakásába is betörtek, de megzavarták őket, így csak egy 1846-ból származó antik ezüst gyertyatartót tudtak elvinni. Ezeken felül a számlájukra írható egy II. kerületi, Pasaréti úti betörés és betöréses lopások a XII. kerületi Ráth György utcában, a Kútvölgyi úton, illetve az Alkotás utcában.

A három férfi ellen eljárás indult, a banda valószínűsíthető főnökét kedden előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A banda egyébként profi betörőkészlettel, szerszámokkal, álkulcsokkal rendelkezett, a rendőrök ezeket is lefoglalták.