Elfogták a 18 és a 22 éves körözött miskolci férfit

Elfogták a 18 és a 22 éves körözött miskolci férfit
Edelény, Encs, Kazincbarcika, Miskolc – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. október 19-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. október 19-én hét személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság M. Károly 69 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 15 óra 10 perckor az egyik miskolci áruházban szeszes ital eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci, az edelényi, az encsi és a kazincbarcikai rendőrök további két-két, illetve egy-egy személlyel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt, garázdaság, tulajdon elleni szabálysértés és a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások két elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. T. Márk 22 éves és Sz. B. Krisztián 18 éves miskolci lakosok ellen a Kazincbarcikai Járásbíróság, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –