Helyi közélet

2010.03.26. 20:20

Választás 2010 | A Fidesz sportprogramjáról

<p>Miskolc - "A magyar sport egy márka, amely meghatározó eleme a nemzeti kultúrának" - mondta pénteken Bánki Erik, az Országgyűlés sport és turisztikai bizottságának fideszes elnöke Miskolcon, aki az áprilisi országgyűlési választásokon, a miskolci 2. számú választókörzetben, a Fidesz színeiben induló dr. Zsiga Marcell meghívására érkezett Borsodba.</p>

Utóbbi politikus elmondta: három dolog miatt hívta meg Bánki Eriket, egyrészt mert azt tapasztalta, hogy a kampányban mintha nem kapna megfelelő hangsúlyt ez a fontos terület, másrészt azért, mert szerette volna, ha az itt élők első kézből kapnak tájékoztatást arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a sport megreformálásáról, harmadrészt pedig azért, mert szereti a sportot. A meghívott politikus hangsúlyozta, hogy be kell vezetni a mindennapos testnevelést az általános iskolában, hogy a testnevelő tanároknak a jövőben kulcsfontosságú szerep juthat és az életpálya modellhez kiemelt fizetést kell nekik adni, továbbá hogy az országban jelenleg működő 67 sportiskolai intézmény számát 120-ra kell növelni, hogy 20 kilométeres körzetben mindenki számára elérhetőek legyenek a sportiskolai képzések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában