Elfogott mangalicavadászok

Akt.:
Elfogott mangalicavadászok
Elfogott mangalicavadászok - © Fotó: police.hu
Bódvaszilas, Edelény, Tornaszentjakab – A határon túlról érkeztek azok a férfiak, akik egy Tornaszentjakab melletti majorból két mangalicát akartak ellopni. A rendőrök néhány órán belül azonosították, majd elfogták a tolvajokat.

Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság Bódvaszilasi Rendőrse ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás kiinduló adatai szerint az elkövetők egy majorban 2014. június 4-én 1 óra előtt leszúrtak két disznót, amelyeket jogtalanul el akartak tulajdonítani. A férfiakat megzavarták, akik a helyszínről már elvonszolt zsákmányukat hátrahagyva elmenekültek a helyszínről.

A nyomozás eredményeként a Bódvaszilasi Rendőrőrs járőrei a szlovák rendőri szervekkel együttműködve néhány órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szlovák állampolgárságú 33 éves G. L.-t, a 26 éves R. P.-t és a 28 éves P. L.-t. A gyanúsítotti kihallgatásukon a szlovák állampolgárságú férfiak beismerő vallomást tettek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –