Elfoglaltak kalózok egy olasz tankert

Vállról indítható rakétákkal és gépfegyverekkel felszerelt kalózok támadtak meg és foglaltak el kedden egy olasz tankert – közölte az Európai Unió kalózellenes haditengerészeti missziója, az Atalante.

A bejelentés szerint az Indiai-óceánon, a jemeni szigettől, Socotrától keletre érte a támadás a tankert, amelyre tüzet nyitottak a kalózok.

Az olajszállító hajón öt olasz és 17 indiai tengerész van. A támadók egy motorcsónakkal közelítették meg a tankert, amelyet elfoglalása után a szomáliai partok felé irányítottak. Az eddigi információk szerint a tanker kapitánya megpróbálta felgyorsítani a hajót, hogy elmeneküljenek, és még vízágyukkal is lőtt a kalózok motorcsónakjára, miközben a banditák gépfegyverekkel és rakétákkal lőtték a tankerre.

Az Atalante közlése szerint egy olasz hadihajó tart a támadás helyszínére, és megpróbálja üldözőbe venni majd az elfoglalt 266 méter hosszú, 105 ezer tonnás tankert, amelynek rakománya nyersolaj. A hajóval megszakadt minden kapcsolat, ezért nem tudni, hogy mi történt a legénységgel.
– Független Hírügynökség –