Elfogadják a szülők a siófoki közgyűlés javaslatait

Siófok – Nem lesz demonstráció Siófokon – a közgyűlés hétfőn döntött a bölcsődés gyerekek elhelyezéséről, és a szülők elfogadják a felkínált lehetőségeket.

A közgyűlés délelőtt döntött a bölcsődés gyerekek elhelyezéséről, este pedig tájékoztatást adtak a szülőknek. A szülők ezután mondták, hogy elfogadják a közgyűlés döntéseit.

A siófoki bölcsődét korszerűsítik, a 90 férőhelyet 150-re bővítik. A beruházás összértéke 250 millió forint, ehhez 70 milliós támogatást kapott a város. Az intézményt áprilisig bezárták volna, ám a szülőket későn értesítették, mert a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás késve zárult le. A szülők a hírre petícióban követelték, hogy biztosítsanak átmeneti helyet a bölcsődének.

Az ígéretek szerint a két és fél éves gyerekek elhelyezését óvodában tudja biztosítani az önkormányzat, 35 gyerek elhelyezése azonban nem volt megoldott. A szülők a múlt héten vártak tájékoztatást, ám mivel nem kapták meg, demonstrációt tartottak. Másnap megoldási javaslatokat kaptak, amelyekről most döntött a közgyűlés. A szülők demonstrációt és bírósági pert terveztek, amennyiben nem kapnak kielégítő segítséget.

Várhatóan körülbelül 30 gyerek maradhat folyamatosan a bölcsődében jövő március 31-ig. Akkor egy hónapra mindenképpen bezár az intézmény, de utána már nem lesz nyári szünet. Ha otthon marad a szülő, akkor 90 ezer forintos hozzájárulást kap, ezt a támogatási lehetőséget 4-5 szülő veszi igénybe – tudta meg a Független Hírügynökség a szülőktől.

– Független Hírügynökség –