Életveszélyben a szikszói kazánrobbanás egyik sérültje

Akt.:
Életveszélyben a kazánrobbanás egyik sérültje - illusztráció
Életveszélyben a kazánrobbanás egyik sérültje - illusztráció - © Fotó: langlovagok.hu
Szikszó – Ahogy arról csütörtök este már beszámoltunk, felhasadt egy vegyes tüzelésű kazán Szikszón, a Liszt Ferenc utcában egy családi ház pincéjében.

Az eset miatt a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották. A beavatkozó egység eloltotta a fűtőberendezésben lévő tüzet és átszellőztette az épületet.

Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás szerint a bejelentés után nem lehetett tudni, hány sérült van az épületben, így három mentőegység érkezett a helyszínre. Végül két sérültet találtak: egy nőt, aki könnyebb, első fokú égési sérüléseket szenvedett, és egy hatvan év körüli férfit, aki súlyos, életveszélyes 2-3 fokú égési sérüléseket. Helyszíni ellátásuk után mindkettőjüket a megyei kórház traumatológiájára szállították.

Megyénkben egyébként az átlagot meghaladó, magas volt a riasztások száma a mentőknél az elmúlt 24 órában, ám a szikszóihoz hasonló súlyos esetet máshol nem kellett ellátniuk.

ÉM-HI


Az eset miatt a tűzoltókat riasztották - illusztráció
Szikszó - Felhasadt egy vegyes tüzelésű kazán Szikszón, a Liszt Ferenc utcában egy családi ház pincéjében csütörtökön. Az eset miatt a miskolci hivatásos tűzoltókat riasztották. A beavatkozó egység eloltotta a fűtőberendezésben lévő tüzet és átszellőztette az épületet. Az ingatlan lakható maradt,...