Helyi közélet

2011.06.25. 18:14

Vad ételek, szelíd szakácsok Kácson

<p>Kács - Vaddisznó-, őz-, szarvas- és fácánhús volt terítéken szombaton Kácson, itt rendezték ugyanis a 12. Vadételfőző Versenyt.</p>

Igaz, a sütés-főzést négyszer is jégeső szakította félbe, de kora délutánra végül kisütött a nap, és semmi akadálya nem volt, hogy a különleges étkek a zsűri asztalára kerüljenek. Összesen 41 csapat nevezett az ország minden részéből, legmesszebbről pedig az a székelyudvarhelyi egység érkezett, mely igazi profi vadfeldolgozókból állt.

Csak néhány különlegesség a hidegtálukról: vaddisznóbélszín paprikásan pácolva, mangalicából készített nyakas karaj száraz pácban, borókabogyóval vagy a vaddisznókolbász szarvasgombával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában