Élettársát kényszerítette, hogy kristállyal kereskedjen Miskolcon – letartóztatásba került a gyanúsított

Élettársát kényszerítette, hogy kristállyal kereskedjen Miskolcon – letartóztatásba került a gyanúsított
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak gyanúsítottnak, aki 2017 őszétől kezdve 9 hónapon keresztül kényszerítette arra élettársát, hogy kristállyal kereskedjen.

A gyanú szerint a férfi élettársát több alkalommal tettleg bántalmazta, szidalmazta és becsületsértő kifejezésekkel illette, valamint ezen időszak alatt folyamatosan megöléssel fenyegette, és arra kényszerítette, hogy új pszichoaktív anyagnak minősülő, úgynevezett kristállyal kereskedjen helyette. A gyanúsított a fentieken túl a nő táskájában 13 pakett kristályt is elrejtett. A férfi a testvérénél is tárolt kristályt és „ható”, új pszichoaktív anyagnak minősülő szereket.

A gyanúsítottal szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette, és zaklatás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekmény miatt akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, így a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. A nyomozás eddigi adataiból kitűnően az új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatba hozható vevői kör feltérképezése még folyamatban van, ennek függvényében további tanúk kihallgatására lesz szükség.

Megalapozottan feltehető ezért, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a még nem kihallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené és ezáltal a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné. A gyanúsított vélhetően nagyobb összegű illegális jövedelemre tehetett szert, ezért az sem kizárt, hogy szabadlábra kerülése esetén megélhetését hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből fedezné.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

– ÉM –