Életstílus

2018.08.26. 19:27

Los Angelesben jó üzlet az embersétáltatás

Los Angeles - Létezik olyan foglalkozás, hogy embersétáltató.

Los Angeles - Létezik olyan foglalkozás, hogy embersétáltató.

Chuck McCarthy, eredeti foglalkozását tekintve színész, és azért indította el embersétáltató vállalkozását, hogy egy kis plusz pénzt keressen – írja az Index. – Az elején még csak viccként gondolt az egészre, de aztán beindult az üzlet, és egyre komolyabban vette, amit csinál.

30 perc úgy 3900 forint

A dolog úgy történik, hogy egész egyszerűen elmegy az emberekkel sétálni. Közben beszélget velük, és ennyi. Nincsen szó semmilyen világmegváltásról, szimplán társaságot ad a gyalogláshoz.

Eleinte egy mérföld 7 dollárba került, vagyis 1,61 kilométer közös sétáért picit több mint 1800 forintot kellett fizetni. Azóta átalakult a rendszerük, mert körülbelül mindenki más tempóban teszi meg ugyanazt a távot. Most 30 perc séta majdnem 3900 forint.

Elterjedt a vállalkozás

Úgy tűnik, a szolgáltatás egészen népszerű lett, már több mint 30 sétáltató dolgozik a cégnél, illetve Facebook-oldaluk túllépte a 14 ezres követőtábort, Instagramon pedig 1172-en követik őket. Már 15 helyszínen sétáltatnak Los Angelesen belül, a legtöbb helyen több ember közül is lehet választani.

A sétáltatóknak a honlapjukon van egy rövid bemutatkozásuk videóval és leírással, ami alapján eldönthetjük, hogy kivel szeretnénk sétálgatni. A rendszer nagyon egyszerűen működik, a thepeoplewalker.com-on ki kell választani, hogy merre szeretnél sétálni, utána a helyi sétáltatókból kiválasztod a legszimpatikusabbat, időpontot és találkozási helyet egyeztettek, és kész.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!