Életstílus

2017.10.27. 12:46

A pikkelysömör a ruha alatt még kellemetlenebb

<strong>Ha az olyan bőrbetegségek kerülnek szóba, mint a pikkelysömör, akkor legtöbben hajlamosak vagyunk azonnal rettegve gondolni a tünetekre. Nem véletlen, hiszen megjelenésünket alapvetően rombolhatják le a vele járó tünetek. Különösen sok problémát okoznak azok úgy, ha mindig jól látható helyen, például a karokon vagy a hajtőben vannak.</strong>

Ha az olyan bőrbetegségek kerülnek szóba, mint a pikkelysömör, akkor legtöbben hajlamosak vagyunk azonnal rettegve gondolni a tünetekre. Nem véletlen, hiszen megjelenésünket alapvetően rombolhatják le a vele járó tünetek. Különösen sok problémát okoznak azok úgy, ha mindig jól látható helyen, például a karokon vagy a hajtőben vannak.

De mi a helyzet a ruháink által takart területekkel? A Hillvital.hu csapata gyakran találkozik olyan betegekkel, akik ugyan a mindennapi öltözködés során el tudják rejteni a pikkelysömör jeleit, de attól bizony még ott van a probléma, és orvoslásra vár.

Hatékony bőrápolás a mindennapokban

Legyen szó akármilyen megbetegedésről, a szakemberek rendszerint hangsúlyozni szokták, hogy a legfontosabb a kiváltó ok megszüntetése. Nincs ez másként pikkelysömör esetén sem. A sokak által gyógyíthatatlannak vélt bőrgyógyászati betegségről érdemes tudni, hogy gyakran életmódunk, vagy a stresszes időszakok váltják ki annak kiújulását.

Mit tehetünk a megelőzés érdekében a hétköznapokban? Belegondolt már abba, hogy milyen készítmények sorakoznak a fürdőszobában? A bőrünkkel közvetlen kapcsolatba kerülő alapanyagok terén érdemes a természetes összetevőket előnyben részesíteni. Ugyan nagyon sokféle mennyei illattal társuló tusfürdőt és habfürdőt találhatunk az üzletekben, de ezek gyakran extrém mértékben szárítják a bőrt. A mesterséges adalékanyagokat célszerű kerülni, s igaz ez a testápolók használatára is. Lehet, hogy a shea vajas testkrémek gyorsabban romlanak, de használatukkal biztosak lehetünk abban, hogy nem ártunk bőrünk állapotának.

Nem mindegy, mit viselünk!

A pikkelysömör megelőzése és mihamarabbi tünetmentessé válása érdekében törekedjünk a bőrbarát, jól szellőző, természetes alapanyagokból készült ruhák viselésére. Ez nem pénztárcafüggő, hiszen ma már megfizethető áron hozzájuthatunk nagyon divatos, kiváló szabásvonallal rendelkező és persze bőrbarát ruhákhoz.

A műszálas darabokat mindenképpen kerüljük, ugyanis fokozott izzadást okozhatnak, ami szintén nem kedvez a pikkelysömör jelentette panaszoknak. A rendszerint kínzó viszketés is sokaknak okoz gondot, mely a ruha alatt még több kellemetlenséget okozhat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód fontosságát, mely a megelőzésben is fontos szerephez jut.

Törekedjünk az egészséges életmódra!

Nem csak ülőmunkát végzőknek érdemes napi szinten figyelni a mozgásra, hanem tulajdonképpen bárminek. A mozgásszegény életmód előbb vagy utóbb elhízáshoz vezethet, ami nagyon sok egészségügyi kockázattal, például a pikkelysömör kialakulásával is együtt járhat. Sokan az emésztőrendszer megbetegedésének tartják a pikkelysömört, ugyanis a szervezetben felhalmozódott méreganyagok tehetőek felelőssé a tünetekért. A méregtelenítés nem csak a folyadékbevitel növelését teszi szükségessé, hanem az egész életmódváltást. Ennek eredményeit rendszerint csak hosszú távon érezhetjük meg.

De mi a helyzet akkor, ha azonnali enyhülést szeretnénk a kínzóan viszkető, és korántsem esztétikus foltokra testünkön? Az Aloe vera már számtalanszor bebizonyította, hogy kiváló sebgyógyító hatással rendelkezik, így pikkelysömör esetén is hasznosak lehetnek azok a krémek, melyek tartalmazzák az értékes hatóanyagokat tartalmazó gyógynövényt. Ha emellé további gyógynövények is társulnak, azzal a készítmény hatékonysága jelentősen növelhető.

Ugyan a pikkelysömör stressz vagy egyes életmódbeli tényezők hatására kiújulhat, de ez korántsem jelenti azt, hogy tartósan, vagy akár állandó jelleggel együtt kellene élni a tünetekkel. A megfelelő, természetes alapanyagokat tartalmazó, külsőleg használatos krémek remek választásnak bizonyulnak a tünetek enyhítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!