Életstílus

2016.10.26. 11:37

9 étel, amely hatással van a hangulatára

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit reggelizett ma? Nem is gondolná, de még egy egyszerű tojásrántotta is befolyásolhatja a kedvét. 

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit reggelizett ma? Nem is gondolná, de még egy egyszerű tojásrántotta is befolyásolhatja a kedvét. 

Csokoládé

A csoki mosolyt varázsol az arcra, mégpedig a következőképp. A csokoládé rengeteg antioxidánst, többek között magnéziumot tartalmaz, amely segít a relaxációban és csökkenti a vérnyomást. Néhány kocka 70 százalékos kakaótartalmú csokoládé csökkenti a szorongást és a depresszió tüneteit.

Kávé

Egy csésze kávé segít egész nap fitten tartani a testet. Fogyasztásakor a szervezetben megemelkedik a szerotonin és dopamin szintje, amely segít enyhíteni a negatív érzelmeket.

Lazac

A lazacnak magas az omega-3 zsírsav tartalma, amely közismerten segít felvenni a harcot a depresszióval és a hangulati ingadozásokkal. Ezen kívül jótékony hatással van a memóriára, ezért ha lazacot eszik, jobban tud koncentrálni a feladatára.

Tojás

Rántotta, tükörtojás, omlett - mindenhogy imádjuk. Remek fehérjeforrás, amely segít újjáépíteni az izmokat miután keményen edzett a konditeremben. Ezen kívül D-vitamint tartalmaz, amely fontos szerepet játszik az immunrendszer védekezőképességében és még a depressziós hangulatokat is elűzi.

Bogyós gyümölcsök

Rengeteg antioxidánst tartalmaznak, csökkentik a szervezetben a gyulladásokat, ráadásul a hangulatra is jótékony hatással vannak. Az eper, a málna, az áfonya és a szeder nem csak jókedvre derítenek, de az öregedéssel is felveszik a harcot és segítenek a bőr fiatalságának megőrzésében.

Dió

A diófélék melatonint tartalmaznak, amely nem csupán a szív- és cukorbetegség kezelésében játszik fontos szerepet, de a stresszhormonokat is megszünteti. Ha ragyogó arcbőrt és fényes hajat szeretne, akkor is ajánlott diót fogyasztania.

Avokádó

Az avokádó szerotonint tartalmaz, amely a hangulatért felelős. Az avokádó energiával tölti fel a testet és segít harcolni a fáradtság ellen, nem mellesleg az emésztésre is jótékony hatással van.

Banán

A banánnak híresen magas a kálium tartalma, amely csökkenti az agyvérzés és a szívbetegségek kockázatét. Mindemellett a benne lévő B-vitamin kiváló forrás a depressziós tünetek enyhítésére.

Tészta

A szénhidrátok energiát adnak a testnek, a tészta pedig nem csupán ezt tartalmaz, de szerotonint is.

(Brightside)


A konyhában rengeteg fogást be lehet vetni, ami megkönnyíti az főzést. De mindegyikről hallott már?

Mennyire ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen? Lehet, hogy amit annak gondol, valójában nem is az.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!