Életstílus

2016.10.16. 08:30

10 népszerű étel, amitől tapadnak ránk a kilók, pedig nem is gondolnánk

Mennyire ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen? Lehet, hogy amit annak gondol, valójában nem is az. 

Mennyire ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen? Lehet, hogy amit annak gondol, valójában nem is az. 

Gabonapehely

"Egyél gabonapelyhet és karcsú lesz az alakod" - hirdetik a reklámokban a vékony, vonzó külsejű nők. De valójában így van ez? Sokan minden nap ezt esznek reggelire, pedig valójában nem túl előnyös a szervezetre. Egy átlagos adag gabonapehely körülbelül 37 gramm cukrot, azaz megközelítőleg 7 kanál cukrot tartalmaz, amely önmagában több, mint az ajánlott napi bevitel.

Joghurt

Biztosan nincs abban semmi rossz, ha megeszünk egy joghurtot. Még a dietetikusok is ajánlják a fogyasztását. Viszont csak azokat, amelyek természetesek és nem tartalmaznak mesterséges édesítőket, vagy ízfokozókat. A népszerű márkák termékei viszont akár 6 teáskanálnyi cukrot is tartalmazhatnak.

Csokoládé szelet

A csokoládé rövid időn belül nagy energiát ad, ezért ha nincs idő enni, gyakran bekapunk menet közben egy szelet csokit. Nincs is ezzel semmi probléma, amíg ez nem válik rendszeressé. Ugyanis egy csoki akár 5-6 teáskanálnyi cukrot is tartalmazhat.

Kóla

Azért szeretjük ezt az italt, mert nem csak a szomjat oltja, de még az éhséget is csillapítja, úgy körülbelül 15 percre. Utána viszont a szervezet újra elkezdi kívánni, talán ezért nem is érzékeljük, hogy mennyi kalóriát juttatunk be a szervezetünkbe. Egy kisebb dobozos kóla 8 evőkanál cukrot tartalmaz.

Cukorka

Ki szereti az M&M s-t? Van egy rossz hírünk. 100 gramm ebből a termékből 472 kalóriát tartalmaz. Egy 45 grammos csomag pedig 6 kanál cukrot.

Nutella

Egy szelet nutellás pirítós remekül hangzik reggelire. Viszont sajnos a mogyorókrém legnagyobb részét, 70 százalékát zsírok és cukrok alkotják. Mindössze két evőkanál nutella 200 kalóriát tartalmaz.

"Három az egyben" kávé

Amikor nincs idő, vagy lehetőség kávét főzni egyszerűen felkapunk egy 20 grammos instant kávét, amelyet csak vízzel össze kell kavarni és már ihatjuk is. Viszont a csomag tartalmának körülbelül a fele cukorból áll.

Energiaital

Mit tesz, ha álmos, de még dolgoznia kell? Legurít egy energiaitalt. Ennek köszönhetően sokkal hatékonyabban tudja végezni a munkáját, viszont nem érdemes túl gyakran fogyasztani, ugyanis egy doboz energiaital 27 gramm cukrot tartalmaz.

Ketchup

Ezt nem várta a listára, ugye? Nos, pedig a ketchup rengeteg ízfokozót és cukrot tartalmaz. 100 gramm termékben pedig akár 20-30 gramm cukor is lehet.

Rostos üdítő

Sokan úgy vélik, hogy a rostos levek egészségesek és bátran ihatjuk. Valójában az üzletekben kapható rostos üdítők rengeteg cukrot tartalmaznak. Egy átlagos pohár szőlőlé 58 gramm, az almalé 39 gramm, a körte pedig 37 gramm cukrot tartalmaz.


A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de a világ országaiban mindenhol más étellel indítják a napot. Van, ahol komplett étkezéssel, akad ahol pedig csak néhány falattal.

 

 

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újabb öt étel, aminek gyanítjuk, de nem tudjuk az eredetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!