Életmentő cseppekre gyűjt pénzt a MÁSA

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: allatsegito.hu
Miskolc – „Segítség! 800 ezer forintra van szükségünk, hogy spot-on cseppekkel a menhely minden lakóját idejében kezelni tudjuk” – áll abban a felhívásban, amit a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) tett közzé.

– A Sajó közelsége miatt létkérdés a parazitamentesítés, a kullancsok és a szúnyogok távol tartása, ezért havonta adunk az állatoknak ilyen ellenszert – magyarázta meg a védőcseppek szükségességét Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke portálunknak. – A szúnyogcsípéssel terjed a szív- és bőrférgesség, a kullancs csípése babesioizist és Lyme-kórt okoz, ezen fertőzések kimenetele halálos is lehet.

Az elnök arról is beszélt, az adó 1 százalékok kiutalása előtt mindig szűk a költségvetésük. Ennek pedig egyszerű az oka: több kutyáról gondoskodnak, és több balesetes állatot látnak el, mint azt megtehetnék. De az is anyagi nehézséget okoz, hogy már lassan tíz éve várnak arra, hogy a menhely területe önkormányzati tulajdonból az alapítvány tulajdonába kerüljön. „Amíg ez nem történik meg, folyószámlahitelt sem tudunk felvenni” – mondta Kisfalvi Nyina.

– ÉM –


Itt lehet támogatni

Bankszámlaszám:

10102718-49389700-01000007

SWIFT: BUDA HU HB

IBAN:

HU 97 10102718-49389700-01000007

PayPal: www.allatsegito.hu honlap legalján a TÁMOGATOM gomb megnyomásával!