Életmentő adomány a Béres Alapítványtól

Akt.:
Életmentő adomány a Béres Alapítványtól
Életmentő adomány a Béres Alapítványtól
Budapest, Miskolc – „Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” – id. dr. Béres József életigenlő üzenetét idézve nyitotta meg Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke március 4-én az Újszínházban tízedik jótékonysági estjüket. Az Újszínházzal közösen rendezett színházi előadás teljes bevételét a Miskolci Megyei Kórház Gyermek Csontvelőtranszplantációs Osztálya javára ajánlották fel.

A leukémiás és daganatos kisgyermekeket kezelő Csontvelőtranszplantációs osztály országos szinten végez csontvelői őssejt átültetést és sejtterápiát; Magyarországon mindössze két ilyen osztály működik, ezek egyike a Miskolci Megyei Kórházban. Az itt dolgozó orvosok és ápolók nap, mint nap tesznek tanúbizonyságot példamutató kitartásról és elkötelezettségről, és mindent elkövetnek azért, hogy az osztályon hónapokig kezelt gyermekek elindulhassanak a gyógyulás útján. Az osztály működéséhez azonban nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan rendelkezésre álljanak a beavatkozásokhoz szükséges, korszerű, életmentő készülékek.

A Béres Alapítvány jótékonysági estjén az Újszínház Béres című előadását láthatták a támogatók. Az est teljes bevételét egy olyan sejtszeparáló berendezés megvásárlására ajánlotta fel az alapítvány, mely nélkülözhetetlen a csontvelőtranszplantációk elvégzéséhez, hiányában Miskolcon a közeljövőben e beavatkozások le fognak állni.

„Aki Béres József nyomdokain halad, természetes, hogy fontos feladatának tekinti a daganatos betegségek ellen való folyamatos támogató munkát, hiszen a legendás feltaláló egész élete a gyógyíthatatlan betegek megsegítésétől, az egészségért vívott küzdelemről szólt. Ezzel a támogatással egy rendkívül fontos, ám megoldhatatlannak tűnő problémára sikerült megoldást találnunk. A Miskolci Megyei Kórházzal való kapcsolatunk nem új keletű, 10 évvel ezelőtt egy őssejtszámláló készüléket adományoztunk a kórháznak, melyet azóta 170 csontvelőátültetésnél használtak. Biztosak vagyunk abban, hogy a most adományozott készülék is sok, súlyosan beteg gyermeket segít majd a gyógyulásában.” – mondta el az esten Béres Klára.

Az adományt Prof. Dr. Barkai László, a támogatott intézmény igazgatója vette át.

– Antony Szilvia, Béres, sajtókapcsolatokért felelős kommunikációs munkatárs –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter