Életmentő adomány a Béres Alapítványtól

Életmentő adomány a Béres Alapítványtól
Miskolc – „Az élet az, amiért érdemes és kell is küzdenünk!” – id. dr. Béres József életigenlő üzenetét idézve nyitotta meg Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke március 4-én az Újszínházban tizedik jótékonysági estjüket. Az Újszínházzal közösen rendezett színházi előadás teljes bevételét a Miskolci Megyei Kórház Gyermek Csontvelő-transzplantációs Osztálya javára ajánlották fel.

A leukémiás és daganatos kisgyermekeket kezelő csontvelő-transzplantációs osztály országos szinten végez csontvelőiőssejt-átültetést és sejtterápiát; Magyarországon mindössze két ilyen osztály működik, ezek egyike a miskolci megyei kórházban van. Az itt dolgozó orvosok és ápolók nap mint nap tesznek tanúbizonyságot példamutató kitartásról és elkötelezettségről, és mindent elkövetnek azért, hogy az osztályon hónapokig kezelt gyermekek elindulhassanak a gyógyulás útján.

Az osztály működéséhez azonban nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan rendelkezésre álljanak a beavatkozásokhoz szükséges korszerű, életmentő készülékek.

Ezzel a támogatással egy rendkívül fontos problémára sikerült megoldást találnunk.
Béres Klára

A Béres Alapítvány jótékonysági estjén az Újszínház Béres című előadását láthatták a támogatók. Az est teljes bevételét egy olyan sejtszeparáló berendezés megvásárlására ajánlotta fel az alapítvány, mely nélkülözhetetlen a csontvelő-transzplantációk elvégzéséhez, hiányában Miskolcon a közeljövőben e beavatkozások le fognak állni.

„Aki Béres József nyomdokain halad, természetes, hogy fontos feladatának tekinti a daganatos betegségek ellen való folyamatos támogató munkát, hiszen a legendás feltaláló egész élete a gyógyíthatatlan betegek megsegítésétől, az egészségért vívott küzdelemről szólt. Ezzel a támogatással egy rendkívül fontos problémára sikerült megoldást találnunk. A miskolci megyei kórházzal való kapcsolatunk nem új keletű, 10 évvel ezelőtt egy őssejtszámláló készüléket adományoztunk a kórháznak, melyet azóta 170 csontvelő-átültetésnél használtak. Biztosak vagyunk abban, hogy a most adományozott készülék is sok, súlyosan beteg gyermeket segít majd a gyógyulásában” – mondta el az esten Béres Klára.

ÉM