Friss hírek

2008.11.04. 15:11

Portugál használtautó-finanszírozó Magyarországon

<p>Banco Primus néven portugál használtautó-finanszírozó kezdte el tevékenységét Magyarországon. Muradin Gergely, a pénzintézet magyarországi fióktelepének vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón elmondta: Portugália és Spanyolország után Magyarország a harmadik állam, ahol leányvállalatot nyitottak. Már körülbelül 100 autókereskedővel vannak szerződéses kapcsolatban, ám azt tervezik, hogy fél éven belül kereskedő partnereik száma eléri a 400-at.</p>

Az autók esetében évjáratmegkötés nélkül akár 120 hónapra finanszíroznak, 0 százalékos önerő mellett is. A motoroknál az 1999-es évjáratig finanszíroznak, forint és svájci frank alapon - mondta a vezérigazgató. Hozzátette: a hitelezést minden esetben szigorú jövedelem- és kockázatvizsgálat előzi meg. Muradin Gergely szerint a jelenlegi gazdasági válság ellenére hosszú távra terveznek Magyarországon.

Joao Miguel Leandro, a magyar leánycég társ-vezérigazgatója kiemelte: azért választották a közép-kelet európai országok közül éppen Magyarországot, mert az ország mérete, lakosainak száma és gazdasági állapota hasonló, mint Portugáliának. Másrészt a magyar bankrendszer nyereségessége az európai átlaghoz viszonyítva még mindig elég magas. Harmadrészt a gépjármű-finanszírozás jelentős méretű üzlet Magyarországon.

A társ-vezérigazgató negyedik indokként elmondta: mivel a lakástulajdonosok aránya 94 százalék körül van Magyarországon, így a jelzálogalapú hitelezésben jelentős üzletet látnak. Két fővárosi telephelyük mellett Debrecenben, Győrben, Kecskeméten és Pécsett is van kirendeltségük, 2009-ben pedig Miskolcon, Szombathelyen és Székesfehérvárott nyitnak telephelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!