Helyi közélet

2015.07.28. 13:49

Beruházások éve Nyékládházán: út, köztéri szobor is épül

Nyékládháza - Adósságkonszolidációs összegből finanszíroznak több jelentős fejlesztést Nyékládházán.

Nyékládháza - Adósságkonszolidációs összegből finanszíroznak több jelentős fejlesztést Nyékládházán.Több jelentős fejlesztésre is lehetőséget nyújt Nyékládházán a Belügyminisztériumtól korábban kapott adósságkonszolidációs összeg. Az úthálózat fejlesztése például a napokban kezdődik el.

– Takarékos gazdálkodásának köszönhetően az elmúlt évben 181 millió forint állami támogatást kapott Nyékládháza a Belügyminisztériumtól. Ebből a pénzből újult meg egyebek közt a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár, jelenleg pedig a napközi és konyha teljes korszerűsítése zajlik. Még az idén felújítjuk a városházát és a városgondnokság épületét, ahogyan egyes útszakaszokat is a városban – tájékoztatott Urbán Sándorné polgármester.

Játszópark a gyerekeknek

Az idei év a fejlesztések, a beruházások évének is nevezhető Nyékládházán. Az önkormányzat önerőből is több beruházást valósított meg, így finanszírozta például a korszerűsített művelődési ház előtti tér kialakítását is a városközpontban. Itt említhető a tavasszal átadott, mintegy 6 milliós beruházással megvalósult játszópark is, ami nagy örömöt jelentett a nyéki gyerekek számára. Az idén ősszel elindul még a városban az ivóvízhálózat azbesztcső cseréje is.

Gönczi Róbert munkáját

Mint azt megtudtuk, mintegy 13 milliós beruházással a napokban kezdik el a római katolikus templom körüli önkormányzati út felújítását és kiszélesítését. Ezekhez a munkákhoz patkaszélesítés révén parkolóhelyek kialakítása is kapcsolódik. A beruházás a város augusztus 20-i ünnepségére fejeződik be, hiszen ekkor adják át Nyékládháza első köztéri szobrát. A tehetséges helyi fafaragóművész, Gönczi Róbert munkáját – amely államalapító Szent István királyt fogja ábrázolni – dr. Ternyák Csaba egri érsek szenteli majd fel. E kiemelt jelentőségű ünnepre mindenkit várnak Nyékládházán.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában