Életképes

Akt.:
David Cameron
David Cameron - © Fotó: Getty Images
Évek óta érdeklődéssel követem David Cameronnak, az Egyesült Királyság miniszterelnökének pályafutását. Bevallom: nekem sokáig nem tetszettek az allűrjei, ezekből számomra az tűnt ki, hogy az Európai Unióban tulajdonképpen azt csinál, amit csak akar. Kolodzey Tamás jegyzete.


Hónapokkal ezelőtt, amikor még nem zúdult a nyakunkba a menekültáradat, a hivatalát öt éve betöltő politikus kijelentette: Anglia megtelt, ezért több idegent nem fogad be, és ha a tagállamok polgárai, továbbá mások ezt nem hajlandók tudomásul venni, akkor akár hátat is fordíthatnak kontinensünk közösségének.

Akkoriban tehát nem szimpatizáltam a brit kormányfővel, újabban viszont egyre jobban kijövök vele. A London belvárosában lévő híres rezidencia, a Downing Street 10. lakója ugyanis a napokban életképes javaslattal állt elő a migránshelyzet megoldása érdekében. Cameron leszögezte, hogy katonai eszközökkel kell fellépni azokkal szemben, akik felelősek az afrikai, a közel-keleti és az ázsiai népvándorlásért, továbbá kvótarendszer szerint osszák szét a menekülteket, akiket a befogadó országoknak légi úton kell elszállítaniuk, mert Európa csak így menekülhet meg a mindenki számára költséges, megalázó és szörnyűséges gyalogáradattól. Kíváncsian várom, hogy elképzelései milyen sorsra jutnak.

– Kolodzey Tamás –
hirdetés


hirdet�s