Friss hírek

2009.06.26. 15:46

KAJAK-KENU - Egy arany-, három ezüst- és egy bronzérem a 200-as döntőkben

<p>A magyar válogatott egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett a 200 méteres döntőkben a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokság pénteki napján. A legfényesebb érmet a Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes szállította.</p>

A női kajak négyes nagy csatát vívott a németekkel az elsőségért, de végül a magyarok örülhettek, akik hat századdal voltak gyorsabbak ellenfelüknél. Női K2-ben a Kovács-Janics kettős 2004-es összeállása óta először szenvedett vereséget, most a német egység jobbnak bizonyult, így a magyaroknak maradt az ezüst. Paksy Tímea egyéniben nagy csatát vívott a spanyol Teresa Portelával de végül nem sikerült megelőznie, így meg kellett elégednie a második hellyel.

A férfiaknál a Balázs Péter, Horváth Gábor, Bozsik Attila, Sarudi Pál összetételű kenu négyes végzett a második helyen a döntőben. Ők is nagy csatában voltak az aranyért, de az oroszok végül néhány tizeddel jobbnak bizonyultak. Az egyetlen bronzérmet a Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Dombi Rudolf és Boros Gergely nevével fémjelzett kajak négyes szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!