Élete egyik legnehezebb döntését hozta meg Dubei Debóra

Akt.:
Élete egyik legnehezebb döntését hozta meg Dubei Debóra
Élete egyik legnehezebb döntését hozta meg Dubei Debóra - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – A Sopronba szerződött Dubei Debóra biztos benne, hogy lesz még a Diósgyőr együttesének játékosa.

Két játékossal kapcsolatban már napvilágot látott, hogy nem marad az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatánál, és egy másik magyar együttesnél, a Magyar Kupa döntőben és a bajnoki döntőben is éppen a piros-fehéreket legyőző Uniqa Euroleasing Sopron gárdájánál folytatja.

Három évre

A 26 éves ausztrál Abby Bi­shopot egész évadra szerződtette a Hűség városának csapata (november 1-től, hogy a WNBA-s Seattle Storm csapatánál eltöltött nyári idény után egy kis pihenőre is jusson ideje), míg a Miskolcon nevelkedett, 18 esztendős Dubei Debóra három évre kötelezte el magát. Az előbbi játékosról valószínűleg kevesen gondolták, hogy a jövőben is a DVTK játékosa marad, hiszen egy, a világot járó profi játékosról van szó, viszont egy tehetséges, utánpótlás szinten nemzetközi viszonylatban is eredményes, saját nevelésű játékos elvesztése azt a minimum kérdést felveti: miért döntött így?

Túl van rajta

– Ez a döntés az egyik legnehezebb volt az életemben, lassan már túl vagyok rajta, ezért most nem is szeretnék többet mondani a hátteréről. De egy dologban biztos vagyok, hogy fogok még a Diósgyőrben játszani – reagált megkeresésünkre Dubei Debóra, akit hiába faggattunk, nem akart ettől többet mondani.

ÉM-BCSSporthírek