Élet Menete Alapítvány: náciknak nincs helye közöttünk!

Budapest, 2012. május 15., kedd (MTI) – Náciknak nincs helye közöttünk! – írta az Élet Menete Alapítvány az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében; az alapítvány az ellen tiltakozik, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a magyar élet menetének nevezte pártja hétvégi, budapesti rendezvényét.

A közlemény szerint magyar élet menetének nevezni egy jobbikos rendezvényt több mint ízléstelen. “Ez az összehasonlítás meggyalázza a meggyilkolt zsidó és nem zsidó vallású magyarok emlékét egyaránt” – hangsúlyozták.

Mint írták: a Jobbik a tiszaeszlári vérvád után most az élet menetét fordítja visszájára: a nácik és a nyilasok áldozatait gúnyolja ki otromba és politikai célzatossággal.

“Mi továbbra is, emelt fejjel fogunk emlékezni és tiltakozni a rasszizmus és antiszemitizmus ellen a jövőben is tisztességes emberek társaságában az Élet Menetén, Budapest utcáin és az Auschwitz-Birkenau haláltáborok helyszínein egyaránt”” – közölte az alapítvány.

Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott beszédében azt mondta, a szombati demonstráció a magyar élet menete, amelyet pártja minden megyeszékhelyen és a lehető legtöbb városban meg fog ismételni.

– MTI –