Friss hírek

2006.12.15. 17:04

Győri kekszgyár - levelet írt a győri polgármester Kóka Jánosnak

<p>A győri polgármester azt kéri a gazdasági minisztertől, hogy kezdjen tárgyalások a Danone cég vezetőivel a győri kekszgyár megmaradásáról. Borkai Zsolt (Fidesz) erről szóló levelét pénteken küldte el Kóka Jánosnak.</p>

A győri önkormányzat sajtóreferense a Független Hírügynökségnek azt mondta: úgy értesültek, hogy a Danone 95 dolgozó munkaviszonyának megszüntetését jelentette be nemrég a megyei munkaügyi központnál. Csaknem 100 család megélhetéséről van szó, ezért Szijjártó Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselő hétfőn interpellációt nyújt be az Országgyűlésben a gazdasági miniszterhez. A leépítésekről még tárgyalnak, csak januárban derül ki, pontosan milyen munkakörökből és kiket küldenek majd el a kekszgyárból - tette hozzá Bakács László.

Múlt héten tüntetést szerveztek Győrött a kekszgyár bezárása ellen, a megmozduláson a Danone termékek bojkottjára kérték az embereket. A tüntetést a Fidesz és a Fidelitas helyi csoportja szervezte, a dolgozók képviselői azonban nem vettek részt a megmozduláson.

A francia Danone cég vezetői nemrég azzal keresték meg a győri polgármestert, hogy a keksz gyártása veszteséges, ezért azt más helyre viszik. Terveik szerint csak a Negro cukorkákat készítenék itt, igaz, azokból többet gyártanának a mostaninál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!