Élesben lejátszott “edzőmeccs”

Élesben lejátszott "edzőmeccs"
Élesben lejátszott "edzőmeccs"
A DVTK tartalék nyert a kupatalálkozón, de a Szerencs jutott a következő körbe.

Április 25-én, szerdán több mérkőzést rendeztek a 2012/2013-as labdarúgó Magyar Kupa-sorozat megyei selejtezőjének harmadik fordulójában, így sor került Szerencsen a hazaiak DVTK tartalék elleni összecsapására is. A meccset, szoros küzdelemben a vendég NB III-as diósgyőriek nyerték 3-1-re, a negyedik forduló párosításait böngészve viszont feltűnt, hogy az újabb körbe mégsem a győztes csapat került be, hanem a vesztes. A témában először a Magyar Labdarúgó Szövetséget kerestük meg, akinek a munkatársa, Vida Gábor az alábbiakat mondta el:

– A korábbi évekhez képest változott a Magyar Kupa versenykiírása azon a ponton, hogy a sorozatban egy klub csak egy csapattal szerepelhet, márpedig a DVTK-nak van egy élvonalbeli együttese is, amely később, majd az országos főtáblán fog csatlakozni a mezőnyhöz. Ennél fogva a Diósgyőr második csapatának nem volt értelme elindulnia a megyei selejtezőben, mert bár eljuthatott volna a megyei selejtező utolsó fordulójáig, onnan sikere esetén sem kerülhetett volna fel az országos főtáblára a jelzett módosítás miatt. Ez egy friss változás, kicsit elcsúszott a dolog, aminek az lett a vége, hogy a Diósgyőr tartalék gyakorlatilag egy edzőmeccset játszott Szerencsen.

Adott tematika

A B.-A.-Z. megyei Igazgatóság részéről Sajti Viktor igazgató a következőket tartotta fontosnak megjegyezni:

– A Magyar Kupában minden olyan sportszervezetnek kötelező elindulnia, amely felnőtt bajnoki osztályban szerepel. A megyei selejtezőbe éppen ezért ugyanúgy automatikusan besoroltuk a DVTK tartalékot, mint minden más megyei, NB III-ban szereplő klubot, tettük ezt az előző években megjelent országos Magyar Kupa versenykiírások alapján. Az MLSZ versenyszervezési osztálya viszont röviddel a forduló előtt jelezte, hogy ezen tartalékcsapatok mégsem kerülhetnek fel az országos főtáblára. Viszont mivel a sorsolás ezt megelőzően elkészült, a helyzetet megbeszéltük a diósgyőriekkel, ők vállalták a találkozót annak tudatában is, hogy nincs tétje, hogy az ellenfél fog továbbjutni.
Igaz, ezt a tényt a miskolci játékosok nem tudták, szakmai okok miatt csak később, a lefújás után közölte velük a csapat vezetése, azaz, ,,élesben” nyert a DVTK tartalék Szerencsen.

A diósgyőriektől tudták meg

A szerencsieket a meccs előtt senki sem értesítette arról, hogy végül is tét nélküli lesz az összecsapás, amely a kilencvenedik percig döntetlenre állt.

– Nem hivatalosan a diósgyőriektől tudtuk meg a mérkőzést követően, hogy továbbjutottunk, míg a megyei igazgatóság részéről a negyedik forduló párosításának elkészülte után szóltak, hogy mennünk kell most szerdán Hernádnémetibe – mondta Tóth István, a szerencsiek edzője, kihangsúlyozva, hogy ezen egyáltalán nincsenek felháborodva. – A meccs teljesen nyílt volt, szakmailag jó színvonalú, nem hagytuk magunkat, a végén meg is dicsértek bennünket a DVTK-sok. Anyagi kár nem érte az egyesületet, sőt, mi örültünk annak, hogy itt volt a Diósgyőr, amely sok nézőt vonzott.