Elérték az Afganisztánban lezuhant gép roncsait – nincs túlélő

Nem találtak túlélőt a Pamir Airways lezuhanásának helyszínén – közölték a helyi hatóságok, miután sikerült megközelíteni a roncsokat. Az An-24-esen 44-en utaztak, amikor hegynek ütközött Afganisztánban.

Az afgán légügyi miniszter közölte, több holttestet már megtaláltak a mentőcsapatok, és nincs jelen annak, hogy bárki is túlélte a Pamir légitársaság utasszállítójának tragédiáját. A gép Kunduzból tartott Kabulba, amikor megszakadt vele a rádiókapcsolat hétfőn. A 4100 méteres magasságban szétszóródott roncsokat csak csütörtökön vette észre a NATO egyik felderítő gépe. Ezután indulhattak csak útnak a mentőcsapatok a nehezen megközelíthető területre, amit hó borít, és nagyon erős szél fúj. A hatóságok azt ígérték, ennek ellenére addig folytatják a munkát, amíg minden áldozatot meg nem találtak.

A repülőn 44-en utaztak, köztük külföldiek – három brit, két török és egy amerikai állampolgár. Egyelőre nem tudni, hogy miért zuhant le a gép. A magánkézben lévő Pamir Airways főként Afganisztánon belül szállít utasokat, de vannak egyebek közt indiai, szaúd-arábiai célállomásai is.
– Független Hírügynökség –