Elérte Tajvant a Fung-wong tájfun

Elérte hétfőn Tajvan keleti partjait a Fung-wong tájfun. A viharos szelekkel és heves esőzéssel kísért trópusi vihar miatt a szigetországban szünetel az iskolai tanítás és a tőzsdepiaci kereskedelem, és komoly fennakadások vannak a közlekedésben.

Az óránként 126 kilométeres sebességű szelekkel kísért Fung-wong tájfun hétfőn kora reggel érte el a kelet-tajvani partokat. A térségben lévő falvakból a várható áradások miatt előzőleg több száz lakost evakuáltak a hatóságok, amelyek készültséget rendeltek el a folyók mentén is.

A tájfun miatt a közlekedési hatóságok leállították az ország teljes vasúti közlekedését, törölték valamennyi belföldi és több tucatnyi nemzetközi légi járatot, és a partra rendelték a halászhajókat. A parti őrség az időjárás miatt leállította a fedélzetén öt emberrel pénteken eltűnt tajvani halászhajó után indított keresést is.

A meteorológiai előrejelzések szerint a tájfun – amely a tajvani partokat elérve némileg vesztett erejéből – a nap folyamán elhagyja a szigetország térségét.