Friss hírek

2009.01.19. 13:50

KÉZILABDA: Hajdu János szerint felemás volt a magyar csapat teljesítménye a románok ellen

<p>Felemásra értékelte a magyar kézilabda válogatott Románia ellen nyújtott teljesítményét Hajdu János szövetségi kapitány, aki a hétfői szlovákok elleni világbajnoki csoportmeccsen mindenképpen győzelmet vár.</p>

"Az első tíz percben nagyon jól játszottunk, a következő harminc percben viszont nagyon gyengén. Az utolsó húsz percre viszont magukra találtak a fiúk, és ismét remekül játszottak" - mondta a Független Hírügynökségnek a kapitány. Hajdu János annak kifejezetten örül, hogy hatgólos hátrányból tudott felállni a válogatott, ami szerinte nagyon nagy erény. "Ugyanakkor ma megbeszéltük a srácokkal, hogy nem szabad még egyszer ilyen helyzetbe kerülni" - tette hozzá a szakvezető.

Az edző szerint támadásban és védekezésben is nagyon gyenge volt a magyar csapat az első félidő utolsó húsz-, valamint a második játékrész első tíz percében. "A támadásoknál könnyelműsködtünk, a visszafutásaink nem voltak hatékonyak, védekezésben nem voltunk agresszívek, és nem akartunk indítás gólt lőni" - sorolta a hibákat a mester. "Ez aztán az egyik pillanatról a másikra megváltozott: rengeteg indítás gólt lőttünk, agresszívan ütköztünk, védekezésben visszaértünk" - tette hozzá a tréner. Hajdu János nem tudja, mitől következett be a változás, de szerinte ebben a románok is benne voltak, akik már nem diktáltak olyan hatalmas iramot, mint az első félidő második felében.

A szlovákok elleni hétfői összecsapáson győzelmet vár a szövetségi kapitány, ami azért is fontos, mert így "fél lábfejjel" már bent lehetnénk a középdöntőben. "Nehéz mérkőzésre számítok, hasonló izgalmakra, mint a románok ellen, mert a szlovákoknak is nagy lehetőségük van arra, hogy továbbjussanak" - vélekedett a szakember. "A csapat elszánt, szerintem erősebbek vagyunk az ellenfélnél, még azt is meg merem kockáztatni, hogy a románok is erősebbek náluk, de nehéz, küzdelmes meccs lesz" - zárta le mondandóját Hajdu János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!