Elengedték a keresett gyereket

Megtaláltak, de elengedtek a rendőrök egy eltűnés miatt körözött 6 éves kislányt Debrecenben. A gyereket fél éve nem látta az édesanyja, pedig a bíróság szerint a válóper alatt nála lenne a helye. A múlt héten egy rendőrjárőr igazoltatás közben megtalálta a nagyszülei autójában ülő kislányt. De az anya nem ért oda időben, és a gyámügyet sem tudták elérni, így továbbengedték őket. A rendőrség szerint jogszerűen jártak el.

Az édesanya szerint anyósa és apósa rejtegeti előle a gyereket, egy jogerős bírói végzés ellenére. A múlt héten egy debreceni rendőrjárőr igazoltatta a nagyszülőket, akikkel ott ült az autóban az eltűnés miatt körözött kislány. Az anyát fel is hívták a rendőrök. Ő egy órát kért, hogy érte menjen, de 40 perccel később elengedték a kislányát.

Az anya szerint, ha a gyerek ellen körözés van kiadva, akkor lehetőséget kellett volna kapnia arra, hogy bemenjen hozzá. Ráadásul elképzelhetetlen, hogy a rendőrök se a végrehajtót nem tudták elérni, se a gyámügyist.

Pedig a rendőrség épp ezt állítja. Szerintük hiába keresték a gyámügyi hivatalt. Ráadásul kiderült, hogy a gyerek a nagyszüleinél van, így a rendőrség még az eltűnése miatt kiadott körözést is visszavonta.