Magyarország

2010.04.23. 14:21

INFLUENZA - Egy 59 éves nõ a H1N1 legújabb halálos áldozata

<p>Bár szinte már alig van új influenzás beteg, a múlt héten is nyilvántartásba vettek egy H1N1 vírusfertõzéssel összefüggésbe hozható halálesetet, egy 59 éves nõ hunyt el - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb heti jelentésébõl..</p>

Még mindig elõfordulnak súlyos esetek is: influenzás tünetekkel 13-an kerültek kórházba április 12-18. között, közülük 6 betegnek volt szüksége intenzív ellátásra, 5 szorult gépi lélegeztetésre.
A becslés szerint április 12-18. között még az egy héttel korábbinál is kevesebben fordultak influenzás panaszokkal orvoshoz, összesen 3400-an. Ennek alapján az OEK magállapítja, hogy Magyarországon a 15. héten is alacsony az influenza aktivitás.

A beküldött mintákból a 15. héten két esetben mutatták ki a H1N1 vírust, ezekkel együtt tavaly május óta összesen 2158 esetben igazolták a világjárványt okozó H1N1-et. A héten regisztrált áldozattal együtt összesen 134 a bizonyítottan az újinfluenzás fertõzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma.
- Független Hírügynökség -

Címkék#H1N1#vírus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!