Helyi közélet

2012.11.19. 14:18

Díszkivilágítás Miskolcon: advent első vasárnapjától vízkeresztig

Miskolc - A miskolci önkormányzat fedezi a 1,5 millió forintba kerülő karácsonyi díszkivilágítást az idén.

Miskolc - A miskolci önkormányzat fedezi a 1,5 millió forintba kerülő karácsonyi díszkivilágítást az idén.November 16-án kezdték meg a karácsonyi fényfüzérek kihelyezését Miskolcon. A fények advent első vasárnapjától vízkeresztig díszítik a borsodi megyeszékhely belvárosát.

- A Városgazda Kft. munkatársai a Városház téren kezdték fényfüzérek felrakását a fákra, majd a Szent István tér és a belváros következett. A figurális elemeket a SAG Kft. helyezi, melyek Advent első vasárnapjától szintén ünnepi hangulatot adnak a belvárosnak. - nyilatkozta érdeklődésünkre Dobos Tímea, Miskolc szóvivője.

Virágórából adventi koszorú

Mint azt megtudtuk idén a főutca, az Erzsébet tér, a Városház tér, a Szent István tér, a Déryné utca, a Hősök tere, a Szinva terasz, és a Corvin utca egy része borul karácsonyi fényárba. Ugyanakkor a már évek óta megszokott módon a virágóra alakul át adventi koszorúvá, ahol közösen gyújthatják meg a városlakók a gyertyákat.

- A díszítőelemek javítása évről évre 2 millió forintba kerül, a fényfüzéreké 500 ezer forintba. - fogalmazott Dobos Tímea. - A díszítőelemek fel- és leszerelése a közvilágítási üzemeltetési szerződés része, a fényfüzéreket a Városgaza Kft. két éve költségmegtakarítás miatt a fákon hagyja, csak karbantartási munkákat végeznek. A díszek világítása kb. 1,5 millió forintba kerül, amelyet teljes egészében a miskolci önkormányzat áll.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában