Elektronikai cikkekkel teli kamiont loptak el Szlovákiában

Elektronikai cikkekkel megrakott kamiont loptak el ismeretlenek Szlovákiában hétfőre virradó éjszaka – értesült a Független Hírügynökség. A nyerges vontató Németországba vitte volna az árut, de egy pozsonyi cég telephelyéről eltűnt. Egy másik teherjárművel is bíbelődtek a gépparkban: megrongálták a vezetőfülke ajtaját, de minden jel szerint nem sikerült feltörniük – tájékoztatott a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság.

Az ellopott kamion értéke négymillió korona, vagyis több mint 31 millió forint, de a drága áru tulajdonosa is nagy kárt szenvedett – konkrét összegről egyelőre nem tudott beszámolni a szlovák rendőrség.

Északi szomszédunknál néhány hónappal ezelőtt a D1-es autópálya egyik Trencsénhez közeli pihenőhelyéről vittek el LCD-monitorokkal teli kamiont. Sőt, idén márciusban egy magyar rendszámú teherjárműből gyerekek loptak el különféle tárgyakat a kelet-szlovákiai Hernádszentistvánon. A kocsi a Kassától északra fekvő településen, a helyi önkormányzati hivatal előtt állt. A tettesek kinyitották a kamion hátsó, bezáratlan ajtaját, és rakteréből különféle tálakat, poharakat, törülközőket, ventillátorokat, bögrekészleteket és egyéb tárgyakat vittek el, 11500 korona (vagyis akkori értéken csaknem 95 ezer forint) kárt okozva egy révkomáromi cégnek. A rendőrök rövid időn belül kiderítették, hogy két kiskorú (11 és 12 éves) helyi fiú a tettes; a tárgyak egy részét visszaszolgáltatták.