Elektromos nyomkövetőt kell viselniük az elítélt pedofiloknak Lengyelországban

Elektromos nyomkövetőt kell viselniük az elítélt pedofiloknak Lengyelországban 2012-től – közölte szerdán a lengyel igazságügyi miniszter. Krzysztof Kwiatkowski szerint sok “gyerekmegrontó ott folytatja a szabadulása után, ahol abbahagyta, ezért szükséges volt szigorú intézkedést hozni a megfigyelésük érdekében”.

Tavaly szeptemberben vezették be Lengyelországban, hogy szabadlábon tölthetik le a büntetésüket azok, akiket maximum egy év börtönre ítéltek, és hajlandóak karra vagy lábra erősíthető elektromos megfigyelő-eszközt viselni. Ezt a jogszabályt terjesztik ki a pedofilokra, de kötelezően.

Júniusban a lengyel parlament elfogadott egy törvényt, amelynek értelmében a 15 éven aluli gyerekek megerőszakolásáért vagy vérfertőző kapcsolatra kényszerítéséért elítélt pedofilokat kasztrálni kell kémiailag vagy fizikailag, miután letöltötték börtönbüntetésüket. Erről bíróságnak kell döntenie pszichiáterek, pszichológusok és szexológusok szakvéleményével egyetértésben.

Donald Tusk lengyel kormányfő vette fel a kasztráció tervét 2008 szeptemberében, miután elfogtak egy 45 éves férfit, aki 15 éves korától megerőszakolta és fogságban tartotta lányát, hat éven keresztül. A lány két gyereket szült a vérfertőző kapcsolatban.
– Független Hírügynökség –