Elek Ákos: “Rettentően megviseltek az utóbbi hónapok”

Elek Ákosból előtörtek az érzelmek a Videoto elleni gólja után
Elek Ákosból előtörtek az érzelmek a Videoto elleni gólja után - © Fotók: amigeleken.hu/Max | Észak-Magyarország/Ádám János
Miskolc – Hosszú idő után szombaton ismét nyert a DVTK, többek között egy remek Elek-gólnak köszönhetően.

A bajnokesélyes Videoton volt a Diósgyőr vendége a hétvégén a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A helyezések alapján inkább székesfehérvári sikerre lehetett számítani, ám a tabella végén álló DVTK remek focival (és hozzáállással) rukkolt elő, s összességében megérdemelten aratott 2-0-s sikert. A vezetést Novothny szerezte meg a piros-fehéreknek, aztán a győzelmet Elek találata biztosította be, aki meg is könnyezte gólját, a három pont megszerzését…

Egy fokkal jobban

– Ennek az érzésnek igazából csak annyi a magyarázata, hogy rettentően megviseltek az utóbbi hónapok – nyilatkozta lapunknak hétfőn Elek Ákos. – Volt mögöttem egy sikeres Európa-bajnokság, akkor, azután nem gondoltam, hogy egyszer odajutok, hogy a szurkolók levetetik rólam a mezt… Van egy alapelvárása a klubvezetésnek, a drukkereknek, ezt nem hoztuk, így teljes joggal verte ki náluk a biztosítékot az, amit mutattunk. Júliusban nyertünk utoljára, ekkora kudarcsorozatot nem éltem meg, azóta nem jöttek az eredmények, szinte csak vereségek, borzasztó volt, de nemcsak nekünk, hanem nyilván a szurkolóknak is.

Sírni csak a gyôztesnek szabad!

Ákos Elek (@elekakos25) által közzétett fénykép,

A 28 esztendős futballistának feltettük azt a kérdést is, hogy van lelkileg két nappal a találkozó után?

– Egy fokkal jobban, mint a szombati mérkőzés előtt – vágta rá Elek Ákos. – Igaz, a helyezésünket tekintve ugyanott vagyunk, mint a fordulót megelőzően, de ez a hét már azért másabb hangulatban fog telni. Úgy érzem, megmozdult valami, köszönhetően részben a simai összetartásnak, amiből ugye én kimaradtam. Remélem, a negatív sorozat a múlté, s elindulunk egy szép úton, amely kitart az őszi szezon végéig.

Nagy részben

A mezlevétellel kapcsolatban arról faggattuk a DVTK csapatkapitányát, szerinte megérett-e arra a helyzet, hogy visszakapják a dresszeket a drukkerektől.

– Nem várjuk azt, hogy visszaadják, mi sem kapjuk meg azokat a pontokat, amiket elhullajtottunk – válaszolta a középpályás. – A szombati meccs után örültünk, hogy győztünk, mi megtapsoltuk a nézőket, ők pedig minket, azt hiszem, ezzel tettünk kölcsönösen egy lépést a másik irányába. Voltak már Diósgyőrben nagy egymásra találások, hiszem azt, hogy erre megint nem kell sokat várni, lehet, hogy csak szombatig…

A góljáról, az azt megelőző sprintről, a Bacsával való össz­játékról is kérdeztük a piros-fehérek labdarúgóját.

– Az, hogy 60 métert futok, nem volt megtervezve… – mondta Elek Ákos. – Miután a válogatottól jöttem vissza, nem maradt sok időnk a közös gyakorlásra, de amit gondoltunk, azt nagy részben meg tudtuk csinálni. Érdekes, a hét közben, az egymás közti játékban volt ilyen szituáció Patrik előtt, csak akkor cselezett és elvették tőle labdát. Mutattam neki a kezemmel, hová kérem vissza a labdát, de szerintem enélkül is tudta. Az előző szezonban rúgtam ilyen alábökős gólt, csak akkor szemből, a Haladás ellen, Király Gabinak.

Jó sorozat: miért ne?

A DVTK-ra nem várnak könnyű mérkőzések, hiszen szombaton az Újpesthez látogatnak, rá egy hétre a Ferencváros érkezik Diósgyőrbe, aztán a fővárosi Bozsik-stadionban lesz jelenésük a Budapest Honvéd ellen.

– A cél egyértelműen az, hogy a téli pihenőig kerüljünk el a kieső helyről, azért az nem egy szívderítő látvány, hogyha két hónapon át rápillant az ember a tabellára, akkor azt látja, hogy a csapatával az utolsó vagy az utolsó előtti helyen van… – ismerte el Elek Ákos. – Miért ne kaphatnánk el mi is egy jó sorozatot, főleg, ha így játszunk, mint most? Akár még a nyolcadik pozíció is elérhető decemberig, miután szoros a mezőny, de az is látható, hogy minden csapat nagyon küzd a győzelmekért, az előrelépésért.

Harcolni a vb-ért

Elek Ákost megkérdeztük arról is: miként érezte magát az elmúlt két világbajnoki selejtezőn, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány a svájciak és a lettek ellen sem adott neki lehetőséget.

– Pályafutásom nem éppen legjobb időszakában kaptam a meghívót, ezért annak örültem, hogy egyáltalán kaptam – mondta a középpályás. – Mindig úgy megyek a válogatotthoz, hogy játszani szeretnék, az, hogy a kispadon ülök, már nem elég, de természetesen megértem és elfogadom a kapitány döntéseit. Svájc ellen jól focizott a csapat, sajnáltam, hogy kikaptunk, a lettek ellen viszont hoztuk a kötelező győzelmet. A következő meccsen Andorrával találkozunk, az eredmény nem is lehet kérdés… Úgy gondolom, nem kell lemondanunk a vb-részvétellel kapcsolatos álmainkról, tovább kell érte harcolni.

– Molnár István –


DVTK vs. Videoton: Elmaradt a közös ünneplés

DVTK vs. Videoton: Elmaradt a közös ünneplés

Miskolc – A Videoton elleni győzelem után csak egyvalami hiányzott, a szurkolókkal közös ünneplés a Diósgyőri Stadionban. Az ultrák elé ezúttal nem mentek ki a játékosok, a távolból intve köszönték meg a lelátón mindenkinek a szurkolást, amin nem lehet csodálkozni a három hete történtek után.

DVTK vs. Videoton - Sima út a győzelemhez

DVTK vs. Videoton – Sima út a győzelemhez

Miskolc – A DVTK ebben az évadban először nem kapott gólt, és mivel kettőt szerzett, 12 hét után nyert.

 

 

 

DVTK vs. Videoton fotókon és videókon

DVTK vs. Videoton fotókon és videókon

Miskolc – Hazai pályán 2-0-ás győzelmet aratott a Diósgyőri VTK együttese a Videoton FC ellen az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A háromhetes bajnoki szünetet kihasználva edzőtáborba vonult a DVTK, ahol a csapatkohézió ki-és átalakítása volt a középpontban – a kapott gól nélküli győzelem pedig azt igazolta, jó az irány: a Diósgyőri VTK győzelmet aratott a bajnokaspiráns ellen, és egymásra talált a csapat és a szurkolótábor. Nézze meg a DVTK vs. Videoton mérkőzés felvételeit!

Videó: Elek Ákos csodálatos gólja után tombolt a Diósgyőri Stadion

Videó: Elek Ákos csodálatos gólja után tombolt a Diósgyőri Stadion

Miskolc – Varázslatos kontratámadást vitt végig a Diósgyőri VTK a Videoton ellen, amelynek slusszpoénjaként a diósgyőriek csapatkapitánya, Elek Ákos pazar gólt szerzett.