Friss hírek

2009.06.03. 16:32

Egyetlen gyermek sem éhezik majd a nyáron Pécsett

<p>Saját polgármesteri keretéből kiegészíti a kormány által biztosított pénzt, így minden rászoruló gyerek kap majd a nyári időszak alatt étkeztetési támogatást - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Páva Zsolt Pécs polgármestere.</p>


A törvényi szabályozás értelmében, ez év május 31-ig 1392, rendszeres gyermekvédelmi támogatásra szoruló pécsi család kérvényezte a Polgármesteri Hivatalban, hogy a nyári időszak alatt étkezetési támogatást kapjanak a gyermekeik A kormány által biztosított keret azonban csak valamivel több, mint 1000 pécsi gyermek étkezetési támogatását teszi lehetővé.

Az önkormányzat ezért Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület képviselőjének kezdeményezésére Páva Zsolt saját polgármesteri keretéből kiegészíti a szükséges pénzt, csaknem 5 millió forintot. Így minden igénylő, aki a határidőre leadta kérelmét, támogatásban részesül, a gyermek pedig nem maradnak meleg étel nélkül nyáron sem.

Az étkezetési támogatások finanszírozását, illetve ennek kereteit az állam szabályozza az önkormányzatok számára. A pécsi polgármester szerint azonban, a szocialista kormány nincs tisztában azzal, valójában hány nehéz sorsú, nyomorban élő család van ma Magyarországon, Pécsett is. Ezért az önkormányzat hosszú távú célja az, hogy a város minden évben a szükséges összeget előteremtve, lehetővé tegye, hogy minden rászoruló gyermek meleg ételhez jusson, és egyetlen pécsi gyermeknek se kelljen éheznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!