Elégszer jönnek a szelektív hulladékért

Válogatás a telepen
Válogatás a telepen - © Fotó: Matey István
Hajdúböszörmény – A lakosságnál keletkezett veszélyes hulladékot évente kétszer gyűjtik be.

A város hulladékgazdálkodási rendszeréről is tárgyaltak a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. (HHG) tájékoztatójából kiderül, hogy a házhoz menő hulladékgyűjtés során évente tíz alkalommal szállítják el a barna edényzetben gyűjtött zöldhulladékot: januárban kétszer az „idejétmúlt” karácsonyfák miatt.

A sárga kukák tartalmától (fém, papír, műanyag) havonta szabadulhatnak meg így a helyiek. Tavasszal és ősszel van lehetőség az otthonokban keletkező veszélyes hulladékok elszállítására, a feleslegessé vált elektronikai eszközöket konténerbe lehet tenni. Karcagra szállítják újrahasznosítani. E hulladékokat a lakosság egyébként bármikor elhelyezheti a Czégényi úti telepen, díjtalanul (kivéve a képcsöves televíziót). Mivel remekül működik a házhoz menő rendszer, ezért a hajdúvárosban nem indokolt hulladékudvar létesítése – írják a tájékoztatóban, de ha lakossági igény mutatkozna, beszélnének annak lehetőségéről. Gyűjtőszigetek viszont vannak, amelyek körül tetten érhető az illegális szemetelés; s mivel szintén a házhoz menő gyűjtés miatt csökkent a létjogosultságuk, néhányat meg is szüntetnének. Viszont a három nagy lakótelepen lévő, műanyagot gyűjtő konténerek kevésnek bizonyulnak.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s