Elegendő zöldterület található Miskolc belvárosában?

Elegendő zöldterület található Miskolc belvárosában?
Miskolc – A Népkert egy részének értékesítése kapcsán (is) aktuális a kérdés: vajon elegendő a miskolci belvárosi zölterületek száma, nagysága? Ezek voltak a megkérdezettek válaszai…

„Van Miskolcon olyan lakótelep, ahol a házak között egyetlen fa sem található, esetleg egy kis virág vagy fű. Pedig a fa biztosítaná a város oxigénellátását. Nagyon kevés a zöldterület” – állapította meg Matyi Lajos. „Nincs elég zöldterület. Benzingőzős, egészségtelen a belváros. Nem lenne jó, ha még több parkot beépítenének. Én a jó levegő és a sok zöld miatt költöztem a családommal falura” – mesélte Tószegi Judit. „Sokkal több parknak és játszótérnek kellene lennie. A játszótereket pedig rendbe kellene tenni. Hiányzanak a fák, pedig azok tisztítanák a levegőt. A plazákból már elég!” – vélekedett Szegedi István.
„Nem értek egyet azzal, hogy egyre több zöldterületet építenek be, mert a parkokra és növényekre nagy szükség van. Jó lenne, ha inkább növekedne a virágos és fás parkok száma” – mondta lapunknak Göncziné Kiss Ilona. „Több zöldre lenne szüksége a városnak. Ahol nagy, füves terület van, azt a kutyák piszkítják össze. A parkok és kertek tisztítják a levegőt, és gyönyörűséget okoznak az embereknek” – fogalmazott Lakatos László. „Elegendő zöldterület található Miskolc belvárosában. Nem mindegyik állapota megfelelő, de jót tesznek a városnak a zöldterületek” – árulta el véleményét Menyhért Enikő.

Címkék: ,