Elefánt ölt meg két brit turistát Zimbabwéban

Zimbabwe- Agyontaposott két brit turistát egy elefánt Zimbabwe egyik nemzeti parkjában. A 47 éves nő és tízéves lánya a helyszínen életét vesztette, férje súlyosan sérült, kórházba vitték.

Az elefánt még vasárnap délelőtt támadt a háromfős családra, akiket egy idegenvezető kalauzolt a Hwange Nemzeti Parkban. A turisták egy hangyaboly mögül lesték meg a magányos elefántot. Amikor az állat észrevette őket, rájuk rontott – mondta el a park egyik munkatársa a Herald című helyi lapnak.

Az idegenvezető megpróbálta egy figyelmeztető lövéssel elijeszteni a megvadult ormányost, de túl későn vette elő fegyverét: az állat fellökte, majd a britekre támadt. A férj és az idegenvezető túlélte a támadást.

A férj állapotáról semmit sem mondanak a hatóságok, újságírókat sem engednek a közelébe. Ugyanakkor a kórház névtelenül nyilatkozó munkatársai elmondták, hogy a férfi súlyosan megsérült, és sokkot kapott. Az idegenvezetőnek a medencecsontját törte el a hatalmas állat.

Az afrikai ország hatóságai már keresik az elefántot. Az ormányos a feltételezések szerint megsérülhetett. Általában a sebesült elefántok viselkednek ugyanis agresszíven – mondta a nemzeti park munkatársa.