Gran Canaria

2019.08.11. 16:05

Súlyos erdőtűz pusztít a kedvelt üdülőhely közelében

Számos település lakóit kitelepítettek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián, ahol súlyos erdőtűz pusztít a hegyekben.

Mintegy ezer embert szállítottak biztonságos helyekre, különösen Tejeda, Artenara és Galdar településeket veszélyezteti a tűz – írta vasárnap Twitter-üzenetben a katasztrófavédelem.

A tűzoltók repülőgépről és helikopterekről is oltják a lángokat, amely mintegy ezer hektáron pusztít – mondta újságíróknak Angel Victor Torres, a Kanári-szigetek elnöke.

Torres szerint még nem tudták megállítani a lángok terjedését. A gomolygó füst a szomszédos Teneriféről is látható.

A tűz a sziget székhelyétől, Las Palmastól mintegy 20 kilométerre ütötte fel a fejét, és a településeken kívül veszélyezteti a turisták körében népszerű sziget nyugati részén elterülő Tamadaba Nemzeti Parkot is.

A La Vanguardia napilap a helyi hatóságokra hivatkozva arról írt, hogy valószínűleg egy 55 éves férfi okozta a tüzet, aki egy esküvői ünnepséghez forrasztást végzett. A férfit még szombaton őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában