Elcserélték a csecsemőket

Elcserélték a csecsemőket

Néhány napos kislányuk helyett egy idegen kisfiút vittek haza a kórházból a
szülők, akiknek tévedésére csak otthon derült fény.

Összecseréltek két kisbabát, így nem saját gyermeküket vitték haza a szülők hétfőn a Kenézy kórházból egy Debrecentől mintegy 70 kilométerre fekvő kis településre. A gyermekek cseréjére a szülők otthon hamar rájöttek, s a kórházban is pillanatok alatt fény derült a tévedésre.

Véleményem szerint mind a nővér, mind a szülő egyformán hibázott – nyilatkozta Bacskó György, a Kenézy–kórház osztályvezető főorvosa. – A gyermeket a szülő jelenlétében adták ki, akin természetesen a nevét tartalmazó karszalag is rajta volt. Intézményünk dolgozói hamar rájöttek a tévedésre, addigra azonban a szülők már elhagyták a kórházat. Ezért utánuk vittük igazi gyermeküket. Hogy ez többet ne fordulhasson elő, érdemes elolvasni a karszalagon a baba nevét, mielőtt hazaviszik a kórházból.

A szülők nem kívántak nyilatkozni az eset részleteiről. Információink szerint hazavitték a kisbabát, s annak pelenkázásakor jöttek rá, hogy nem saját gyermekük van náluk. Kislányuk helyett ugyanis egy kisfiú várta a tiszta pelenkát.

Só. A.