Elbocsátották a pécsi vagyonkezelő cég vezérigazgatóját

Rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal megszüntették a pécsi vagyonkezelő, a Pécs Holding Zrt vezérigazgatójának munkaviszonyát. A vezérigazgató felmentését Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt kezdeményezte a városi közgyűlésnél. A közgyűlés csütörtökön tárgyalta az ügyet.

A pécsi közgyűlés rendkívüli zárt ülésén tárgyalták a pécsi vagyonkezelő, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatójának, Varga Péternek a felmentését. Ezt a város fideszes polgármestere, Páva Zsolt kezdeményezte. Varga Péter menesztéséhez a pécsi közgyűlés minősített szavazat többsége kellett . A negyvenből 21 képviselő támogatta Páva kezdeményezését. Ez azt jelenti, hogy valakik a kormánypárti, vagy szabad demokrata oldalról is támogatták az előterjesztést. A Fidesz-KDNP, az Összefogás Pécsért Egyesület, valamint az MDF frakciónak nem lett volna meg a szavazattöbbsége. Azt, hogy kik támogatták még a vezérigazgató felmentését a jobboldalon kívül, nem tudni, a szavazás titkos volt.

Varga Péter munkaviszonyát rendkívüli felmondással szüntették meg, azonnali hatállyal. Helyére a város pályázatot ír ki. Addig a Holding gazdasági vezetője irányítja a céget.

Varga Pétertől a közelmúltban napvilágra került buszeladási botrány miatt váltak meg. Június elején derült ki, hogy a helyi busztársaság, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. nemrég nettó 2,2 milliárd forintért eladta a 170 buszból álló járműparkját egy másik cégnek. A buszok egy része könyv szerinti értéken, másik része pedig 500-600 ezer forintos áron cserélt gazdát. A PK Zrt. azóta pedig 1,2 millió forintos havi bérleti díjat fizet 2010-ig. A PK Zrt-nek 51 százalékban a Pécs Holding a tulajdonosa. Páva Zsolt az ügy kapcsán feljelentést is tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.Sporthírek