Elbocsátások a hatvani kórházban – Heves Megyei Hírlap

A dolgozók egynegyedének elbocsátását tervezi a hatvani kórház vezetősége. Dr. Kosztura László főigazgató-főorvos indoklásként az egészségügyi reform nyomán jelentkező megszorító gazdasági lépéseket, az ellátási terület szűkülését és az ágyszámok csökkentését jelölte meg. A szükség diktálta lépések során előreláthatólag 130 dolgozó elbocsátásáról elkezdték az egyeztetéseket a szakszervezettel és az állami szervekkel. A Heves Megyei Hírlap Információi […]

A dolgozók egynegyedének elbocsátását tervezi a hatvani kórház vezetősége. Dr. Kosztura László főigazgató-főorvos indoklásként az egészségügyi reform nyomán jelentkező megszorító gazdasági lépéseket, az ellátási terület szűkülését és az ágyszámok csökkentését jelölte meg.
A szükség diktálta lépések során előreláthatólag 130 dolgozó elbocsátásáról elkezdték az egyeztetéseket a szakszervezettel és az állami szervekkel. A Heves Megyei Hírlap Információi szerint az intézkedés orvosokat, szakdolgozókat, de műszaki és gazdasági alkalmazottakat is érint. A leépítés már elkezdődött. Hétfőn 29 dolgozóval – köztük 6 orvossal – közölték, hogy a jövőben nem tartanak igényt munkájukra.