Elárverezték Obi-Wan Kenobi köpenyét

Több mint 20 millió forintért kelt el Obi-Wan Kenobi köpenye egy londoni árverésen. A Bonham aukciós ház keddi rendezvényén 300, film- és tévéprodukcióból ismert viselet került kalapácsa alá. A legdrágább darab a Csillagok háborúja egyik főszereplője, Obi-Wan Kenobi köpenye volt, ezért 54 ezer fontot fizetett egy licitáló.

Az öltözetet 1977-ben Sir Alec Guiness viselte, aki a 4. Epizódban játszotta el Kenobi szerepét. A ruhadarabot egy ismeretlen, telefonon bejelentkező vevő vette meg.
A híres köpeny a Csillagok háborúja után még feltűnt a Múmia című filmben, sőt feltevések szerint a “Rózsa nevében” is, majd évekig egy kölcsönzőben lógott, anélkül hogy ismerték volna az eredetét.

25 ezer fontért adták el a Mel Gibson által viselt skót öltözetet a “Rettenthetetlen” című filmből, míg Kevin Costner Robin Hood jelmeze mindössze 7200 fontot ért. Johny Depp öltözete a “Csokoládé” című filmből 600 fontért talált gazdára, míg a Sean Connery által az Indiana Jones sorozatban viselt kétrészes öltönyt 20 ezer fontért (csaknem 8 millió forint) vásárolták meg.

Az olcsóbb kategóriájú elárverezett holmik között volt például a Juliette Binoche katonai zubbonya az “Angol betegből” 100 fontért illetve a Donald Sutherland által a “Tű a szénakazalban” viselt öltöny 90 fontért.

Az aukció sikerén felbuzdulva a jelmezeket árverésre bocsátó Angels cég igazgatója, Tim Angel megígérte, “körülnéz még a raktárban”.Sporthírek