Elárverezték az órát

Elárverezték az órát
Elárverezték Amerikában azt az arany Rolex karórát, amelyet a legenda szerint Marilyn Monroe ajándékozott születésnapjára John Fitzgerald Kennedy elnöknek.

Állítólag azon az emlékezetes 1962-es születésnapon történt ez, amelyen Marilyn Monroe énekelte Kennedynek a Happy Birthday-t. A karórát egy meg nem nevezett amerikai gyűjtő vette meg 120 ezer dollárért (25 millió forintért).

Az órába bele van gravírozva: “Jack, sok szeretettel, mint mindig, Marilyn, 1962 május 29”.

A dátum azonos Kennedy elnök születésnapjával. Az órának díszes arany doboza is van, amelybe két csókolózó galamb van belevésve. A doboz alján az óra alatt egy kör alakú karton papíron egy vers szövege, amelyet Marilyn Monroe írt Kennedyhez. Az utolsó sor így hangzik: “Let me love or let me die”. (Hadd szeressek vagy hadd haljak meg).

Az óra állítólag Kennedy egyik magas beosztású munkatársához került, aki azt az utasítást kapta az elnöktől, hogy dobja ki.

Az óra gyári száma összhangban van a dedikáció dátumával.A pletyka szerint Monroe-nak szerelmi viszonya volt Kennedy elnökkel és annak testvérével, Bob Kennedyvel is.

Marilyn Monroe 1962 augusztus 5-én 36 éves korában halt meg kábítószer-túladagolásban. John Kennedy 1963-ban merénylet áldozata lett.