Elárverezik a néhai Ronald Reagan vérét

Elárverezik a néhai Ronald Reagan vérét
    London, 2012. május 22., kedd (MTI) – Árverésre bocsátották Ronald Reagan vérét, pontosabban egy fiolát, amelyben az eladó állítása szerint a néhai amerikai elnök vérmintája van.

 

A világhálós árverést a brit székhelyű PFC Auctions nevű cég szervezte. A kedd reggeli állás szerint a legmagasabb ajánlat 9910 dollárt – bő 2 millió forintot – kínál a vérmintáért, amelyet akkor vettek az amerikai elnöktől, amikor az ellene 1981-ben elkövetett merénylet miatt kórházba került.

Az Egyesült Államok 40. elnökét pisztollyal lőtte meg egy elmebeteg Washingtonban, a golyó belső vérzéseket, tüdősérülést okozott, ám Reagan gyorsan talpra állt. Nyolc éven át volt elnök, 2004-ben halt meg 93 évesen.

Vérmintájának árverési híre felháborította az emlékére létrehozott alapítványt. A George Washington kórház – ahova Reagant a merénylet után vitték – közölte, hogy vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, miként kerülhetett ki a vérminta.

Az eladó azt állítja, hogy anyja – aki már nem él – a kórház laboratóriumában dolgozott – adta hírül a BBC hírszolgálatának honlapja.