Eladó a Newsweek

A Washington post szerdán bejelentette, hogy eladásra kínálja világszerte ismert hetilapját, a Newsweeket.

Az évek óta veszteséges hetilap az ingyenes weboldalakhoz pártoló olvasók elvesztése, és a folyamatosan csökkenő reklámbevételek miatt került nehéz helyzetbe.


“A Newsweek egy élénk, fontos hetilap és weboldal, amely a mostani helyzetben máshova jobban illeszkedne” – közölte Donald Graham, a Newsweeket birtokló Washington Post Co. elnöke. A Post közölte, hogy egy befektetési bankot kért fel arra, hogy vevőt találjon a hetilapra, abban bízva, hogy egy másik tulajdonosnak sikerült gyógyírt találnia a lap gondjaira.

A nyomtatott sajtó többi termékéhez hasonlóan a Newsweek is az olvasótábor, és a reklámbevételek csökkenésével küzd. A hetilap 2007 óta veszteséges, és a Post várakozásai szerint 2010-ben sem sikerül profitot termelnie. 2009-ben a reklámokból származó bevételek 37 százalékkal csökkentek az előző évhez képest.

A lap eladását azután jelentették be, hogy nemrég teljes átalakítás tartottak a Newsweeknél, a kiadások csökkentésére. Az 1933-ban alapított hetilapot 1961-ben vette meg a Washington Post, 15 millió dollárt fizetve akkor a lapért.
– Független Hírügynökség –