EL-selejtező – Vignjevic “irtózatosan nehéz” visszavágóra számít

Budapest – “Irtózatosan nehéz” visszavágóra számít az azeri Neftci ellen Nebojsa Vignjevic, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Magyar Kupa-győztes együttes szerb szakvezetője az Európa Liga-selejtező első fordulós párharcának budapesti mérkőzését megelőző szerdai sajtótájékoztatón kifejtette: az első találkozót 3-1-re megnyerő azeri csapatban nagyon gyors játékosok vannak, veszélyesen tudnak kontrázni, ezért az újpestieknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy ne kapjanak gólt.

“A Neftci kíméletlenebbül kihasználja, ha hibázunk, mint a magyar bajnokság csapatai” – hangsúlyozta Vignjevic, aki sajnálja, hogy csapata a múlt csütörtöki, bakui mérkőzésen nem tudta a legjobbját nyújtani. Hozzátette: a Szusza Ferenc Stadionban csütörtökön 21 órakor kezdődő visszavágón már játszhat a kinti találkozóról vízumproblémák miatt hiányzó két légiós, Obinna Nwobodo és Alassane Diallo, továbbá Újpesten nem lesz olyan hőség és kirívóan magas páratartalom, mint amilyen Bakuban volt.

A szerb vezetőedző szerint bár csapata még nincs a legjobb fizikai állapotban, de az előző hetinél jobb formába került és mentálisan is kellően felkészült az összecsapásra, ezzel együtt így is nehéz feladat lesz ledolgozni a kétgólos hátrányt. Bízik benne, hogy játékosai a maximumot tudják majd nyújtani, szerinte mellettük szól, hogy már egy éve együtt játszanak.

Vignjevic az MTI kérdésére elárulta, hogy az újpestieknél eltiltott nincs, a sérülés miatt hiányzókat – Vincent Onovót, Simon Krisztiánt és Mohl Dávidot – leszámítva minden játékosára számíthat.

Novothny Soma, a lila-fehérek házi gólkirálya kiemelte: sokat jelenthet, hogy a visszavágón játszhat Nwobodo és Diallo, hiszen két állandó csapattagról van szó, továbbá az is fontos, hogy minél hamarabb megszerezzék az első gólt, mert az elbizonytalaníthatja az azerieket. Hozzáfűzte: plusz motivációt jelent nekik, hogy továbbjutás esetén a Sevilla ellen játszhatnak, és világsztárokat hozhatnak el Budapestre.

-MTI-