El akarták titkolni a pekingi metróalagút-omlást

Letartóztatták a pekingi metróépítést végző állami vállalat tíz vezetőjét, egyet pedig köröznek, jelentette több kínai hírügynökség is pénteken. A cég vezetőit azzal vádolják: megpróbálták eltitkolni azt, hogy szerdán beomlott az épülő metró alagútja, maga alá temetve hat munkást.

A pekingi Olimpiai Falu felé épülő 10-es vonalon történt a szerencsétlenség, amit csak több mint nyolc órával később jelentett az építő vállalat vezetősége. A 11 méteres mélységben rekedt hat munkás kimentésére ugyan azonnal megkezdték az ásást, de nem szakavatott mentőbrigáddal – azt csak órák múlva riasztották.

A rendőrséget végül az egyik építőmunkás értesítette, titokban. A több mint 200 mentőmunkás a baleset után másfél nappal sem bukkant még a betemetett dolgozókra, úgyhogy vezetőjük azt mondta: gyakorlatilag nincs már remény arra, hogy életben találják őket.

Egyelőre nem tudják, mitől omlott be a metróalagút. A kínai állami televízióban egy szakértő azt mondta: szerinte a laza talaj lehetett a katasztrófa oka.Sporthírek