Éjszakai vágányzár Miskolcon

Akt.:
Éjszakai vágányzár Miskolcon
Éjszakai vágányzár Miskolcon - © Fotó: MVK
Miskolc – Augusztus 29-én, kedd estétől szeptember 1-jén, péntek hajnalig karbantartás miatt éjszakánként vágányzár lesz az Újgyőri főtér és Felső-Majláth között, illetve szeptember 1-jén, péntek estétől, szeptember 2-án, szombat hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között.

Éjszakai vágányzár az Újgyőri főtér és Felső-Majláth között

Augusztus 29-én, kedd estétől szeptember 1-jén, péntek hajnalig karbantartás miatt éjszakánként vágányzár lesz az Újgyőri főtér és Felső-Majláth között, emiatt valamennyi hétköznap éjszaka az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 21:50-kor, Felső-Majláthról 22:20-kor indul.

Az éjszakai vágányzár idején az 1-es villamost az Újgyőri főtéren nem a megszokott helyen, hanem a 2-es villamos megállóhelyén lehet igénybe venni a Tiszai pályaudvar irányába. Felső-Majláthról a 23:05-kor és 03:50-kor induló villamospóltó autóbusz a Tiszai pályaudvarig közlekedik.

Hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:37-kor, Felső-Majláthról 04:15-kor indul. A vágányzár a kettes villamos közlekedését nem befolyásolja.

Villamospótló autóbusz megállóhelyei:

  • az Újgyőri főtéren a 6-os járat megállójából indul,
  • megáll az Újgyőri főtér 1-es autóbusz megállóhelyén, a Vasas Művelődési Ház előtt,
  • az Újgyőri Piacnál a villamosmegállóban lehet igénybe venni,
  • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg,
  • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni,
  • a DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállóknál a villamosmegállóval párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.
  • Felső-Majláthon az 54-es autóbusz leszállóhelyén áll meg.

Éjszakai vágányzár a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között

Szeptember 1-jén, péntek estétől, szeptember 2-án, szombat hajnalig vágányzár lesz a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között, emiatt péntek éjszaka az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 22:20-kor, Felső-Majláthról 21:50-kor indul. A vágányzár a 2-es villamos közlekedését is érinti, az utolsó, teljes villamospályán közlekedő szerelvény a Tiszai pályaudvarról 21:30-kor, a Vasgyárból 21:52-kor indul.

A vágányzár szeptember 2-án, szombat hajnalban ér véget, az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:35-kor, Felső-Majláthról 03:20-kor indul, a 2-es villamosok üzemkezdettől menetrend szerint közlekednek.

A villamospótlót a Tiszai pályaudvaron a 31-es autóbusz indulóhelyén lehet igénybe venni, a Selyemréten pedig a villamosmegállóban.