Éjszakai raliverseny a Nagyerdőn Komoly erőpróba vár a pilótákra

Akt.:
Éjszakai raliverseny a Nagyerdőn Komoly erőpróba vár a pilótákra
Debrecen – A Nagyerdei stadionban a „jobbra tarts” lesz érvényben pénteken este. 

Éjszakai autós száguldás szemtanúi lehetnek mindazok, akik pénteken este kilátogatnak a Nagyerdei stadionba. Ekkor élesztenek újjá egy tíz évvel ezelőtti hagyományt a szervezők, hiszen 1999-ben és 2000-ben már rendeznek éjszakai raliversenyt a Nagyerdő szívében.

Száz induló a raliversenyen

Az idei megmérettetésre 100 indulóban maximálták a résztvevők számát, akik profik és amatőrök egyaránt lehetnek. Egy futamon belül két autó lesz a pályán, s az egyenesek közepéről lámpás indításra vágnak neki a háromszor 600 méteres távnak. Érdekesség, hogy a versenygépek az óramutató járásával megegyező irányban haladnak majd, ami komoly feladatot jelent a pilóták számára. Valamennyi versenyző számára két lehetőség lesz arra, hogy a legtöbbet hozza ki magából és az autójából. Mivel számítógépes időmérés lesz, így azonnal a szurkolók azonnal megtudják az időeredményeket. A viadal 19 órától kezdődik, s várhatóan éjfél körül ér véget, így mindenképpen szükség lesz azokra a fényvető panelekre, melyek bevilágítják majd az oválpályát.

A megmérettetésre június 24-én, pénteken 18 óráig lehet nevezni – összesen nyolc kategóriában várják a vállalkozószelleműeket a rendezők.. Előzetesen jelentkezni (illetve belépőjegyeket venni) június 14-től a Darabos utca 19. alatti grafikai stúdióban lehet.