Ehetetlen, pondrós pörcögő

„Friss” áru?
„Friss” áru?
Debrecen – Egy jellemző történet napjainkból: a szerkesztőségben járt Pistár Mihály olvasónk, aki éhesen, feldúlva és dühösen mesélte el, hogy járt a reggelire vásárolt pörccel.

– Debrecen egyik húsboltjába betérve, az eladónő állítása szerint friss pörcből vásároltam. Előkészítettem a paradicsomot, paprikát.

Kicsomagoltam a húst, és jóízűen hozzáláttam. A kés érintésétől azonban megindult az étel. Pondrók bújtak elő a már bűzölgő darabból.

Nem hagytam annyiban a dolgot, nehogy más is így járjon, visszamentem a boltba.

Kérdésemre újra azt állította a hölgy, hogy friss az áru. A főnök billegve jött ki az irodájából. Nem értettem szót vele. Válogatni kezdte a pultban lévő pörcöt, és vissza akarta adni a pénzem.

Kértem, hogy az egész árut dobja ki, amit nem tett meg, ezért az ÁNTSZ-hez mentem. Szerencsével itt se jártam. Közölték, hogy nem tudnak foglalkozni az üggyel, menjek vissza, és kérjek kártalanítást a hentestől… – mesélte Pistár Mihály.
– Kálváriám következő állomása a megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás volt, ahol végre foglalkoztak ügyemmel.

Jegyzőkönyvet vettek fel, laborba került a húscafat, és a helyszínre kimentek a szakértők – majd megbüntették a boltost 10 ezer forintra.
A laborvizsgálat eredményéről később beszámolunk…

Kapcsolódó anyagok:

  • Önt próbálták már vásárlás során becsapni?
  • Újabb átcímkéző üzemeket találtak
  • Újabb dioxinos terméket vonnak ki a forgalomból
  • Mit nyalhatunk a fagyival?
  • Visszahívja két termékét a Friesland